راهنمای بیماران | توصیه های پس از تحویل دست دندان
1) بیاد داشته باشید درمان بی دندانی شما با تحویل گرفتن دست دندان تمام نشده و برای تکمیل درمان نیاز به چند جلسه مراجعه به مطب برای رفع مشکلات ناشی از زدگی و تنظیم سطوح جونده دندانها می باشد.
2)زمان مراجعه شما برای رفع اشکالات پس از تحویل، در روزهای کاری مطب از ساعت 4 الی 5 بعدازظهر و بدون نیاز به هماهنگی قبلی با پذیرش مطب می باشد.
3)هیچ محدودیتی برای تعداد مراجعات شما وجود نداشته و این کار تا رضایت کامل شما از دست دندان بدون پرداخت هیچ هزینه ای انجام خواهد شد.
4)فشار ناشی از جویدن غذا، از طریق مخاط و لثه ها به استخوان فکین منتقل می شود. لذا برای آمادگی تدریجی مخاط زیر دست دندان پیشنهاد می شود. روزهای اول از رژیم غذایی نرم و لقمه های غذایی کوچکتر استفاده شده و بر جویدن با دندانهای دوطرف قوس فکی تأکید می شود.
5)از آنجا که بخشی از مخاط دهان و از جمله کام در دریافت طعم و مزه نقش داشته و این نواحی با پایه دست دندان پوشیده می شود، با افزایش ترشح بزاق و کاهش محسوس در دریافت طعم و مزه غذاها بخصوص در روزهای اول استفاده از دست دندان، طبیعی بوده و این مشکل به مرور حل شده و به حالت نسبتاً عادی درخواهد آمد.
6)در صورت بروز زدگی و زخم، بلافاصله در ساعات ذکر شده به مطب مراجعه نمائید و منتظر خوب شدن نواحی تحت فشار نشوید. وجود این نواحی قبل از بهبود، در رفع اشکالات دست دندان برای دندانپزشک راهگشا است.
7)خواهشمند است پس از هر وعده غذایی، هر دو دست دندان را از دهان خارج نموده و تمام نواحی داخل و خارج آنها را در زیر جریان آب با یک مسواک بشوئید. این کار در تمیز ماندن دندانهای شما برای همیشه بسیار مؤثر است. نگران سایش دست دندان خود با فشار مسواک نباشید.
8)با برداشتن دست دندانها از دهان، لثه ها و آرواره خود را با انگشت و یا مسواک نرم ماساژ دهید. این کار به برداشتن ذرات غذایی و پلاک میکروبی و بهبود گردش خون لثه ها و کاهش التهاب مخاط کمک خواهد کرد.
9)دست دندان فک بالا علیرغم پوشش و تماس مخاطی وسیعتر معمولاً راحت تر بوده و این موضوع نباید منجر به عدم رسیدگی و کاهش بهداشت آن شود.
10) دست دندان فک پایین به علت سطح تماس کوچکتر و تداخل به حرکات زبان و گونه معمولاً مشکلات بیشتری داشته و حرکات بیشتر آن ایجاد زدگی می کند.
11) دست دندان جدید به سبب حجم آن و تغییر محل چیده شدن دندانها و بخصوص در روزهای اول در سرعت تکلم و تلفظ بعضی از اصوات مشکلاتی ایجاد می کند. صحبت با صدای بلند در یک مکان خالی در روزهای ا ول در حل این مشکل بسیار مؤثر است. این مشکل معمولاً به علت تطابق سریع زبان با فضای جدید به زودی برطرف خواهد شد.
12) برداشتن و یا برنداشتن دست دندان در شب ها و هنگام خواب امری انتخابی است. اگرچه در روزهای اول، حفظ دائم دست دندان در دهان در سازگاری سریع تر با آن مؤثر است.
13) به بیمارانی که قبلاً سابقه دندان قروچه داشته و بخصوص آنهائی که با دست دندان خود این مشکل را دارند، توصیه اکید می شود تا حداقل یک دست دندان خود را (بالا و پایین) شبها از دهان خارج نمایند تا مبتلا به سایش دندانها و یا استخوان آرواره نشوند.
14) دست دندانها در زمانی که بیرون از دهان هستند حتماً باید در یک ظرف آب تمیز و سرد و یا داخل دستمال مرطوب در یک کیسه پلاستیکی قرا رگیرد تا همواره مرطوب باقی بماند. خشک شدن دست دندان و بخصوص نور مستقیم خورشید و گرما می تواند باعث تغییر شکل و اعوجاج دائمی دست دندان شود.
15) از آنجا که روند تحلیل استخوان و جابجایی لثه ها در زیر دست دندان همواره ادامه خواهد داشت، برای تطابق بهتر دست دندان با لثه ها پیشنهاد می شود هر 2-1 سال یکبار، برای اصلاح دست دندان و آستری دادن آن به مطب مراجعه فرمائید. این موضوع به بهتر شدن گیر دست دندان کمک خواهد کرد. عدم انجام این کار، روند سایش استخوان را تسریع خواهد کرد.
16) استفاده دائم از چسب های دست دندان به علت تحریک شیمیایی و حساسیت مخاط توصیه نمی شود. استفاده از این مواد در ریج های صاف و فاقد گیر و بصورت گاه به گاه بلامانع است. استفاده زیاد از این چسب ها موجب عادت کردن به آنها شده و در صورت نبود چسب احساس (لطفاً از مارک تجاری معتبر استفاده شود).
17) مصرف سیگار و همچنین غذاها و نوشیدنی های رنگی (قهوه و …) می تواند منجر به رسوب رنگدانه ها بر روی دست دندان شده که در صورت بهداشت ضعیف و باقی ماندن به مدت طولانی معمولاً به سختی تمیز خواهند شد. چاره اینکار تنها پرداخت دست دندان در لابراتوار خواهد بود.
درصورت راهنمای بیشتر از طریق فرم زیر باما در ارتباط باشید